Polityka prywatności

Polityka Prywatności serwisu internetowego www.clovin.com.pl

1. Spółka Clovin S.A. jest polskim producentem profesjonalnych środków czystości, cieszącej się zaufaniem oraz ugruntowaną pozycją na rynkach polskich i zagranicznych. Dlatego Clovin S.A. zwraca szczególną uwagę na ochronę danych swoich Klientów, stosując odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych, w tym zabezpieczenia oprogramowania, np. szyfrowanie danych. Clovin S.A. dba o przetwarzanie danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi. Clovin S.A. sprawuje stałą kontrolę nad przetwarzaniem danych osobowych oraz ogranicza do nich dostęp osób trzecich.

2. Przetwarzane są dane osobowe jedynie tych Klientów, którzy wyraźnie udzielili na to zgodę, dobrowolnie i bezpośrednio Clovin S.A.

3. Dane udostępnione przez Klientów są wykorzystywane jedynie w celach rejestracyjnych i niezbędnych, do rzetelnej wymiany treści poufnych.

4. Dane zawsze są weryfikowane, co oznacza że możemy obdarzyć naszych Klientów pełnym zaufaniem. Pozwala to również budować zaufanie Klientów do Nas. Każdy Klient ma dostęp do swoich danych i może je zmienić.

5. Nigdy nie udostępniamy nikomu danych osobowych Klientów. Jest to dla nas priorytet.

6. Jeśli organizujemy akcje promocyjne, posiadane dane pomagają w jej przeprowadzeniu. Oczywiście zawsze istnieje możliwość rezygnacji w prowadzonych akcjach.

7. Dane Użytkowników mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

8. W przypadku uzyskania przez Clovin S.A. wiarygodnej informacji, o niezgodnym z prawem korzystaniu przez Klienta z usług lub produktów Clovin S.A. lub też z materiałów udostępnionych w Serwisie, Clovin S.A. może przetwarzać dane osobowe w zakresie niezbędnym do ustalenia odpowiedzialności, z zastrzeżeniem utrwalenia dla celów dowodowych faktu uzyskania takich wiarygodnych informacji.

9. Klienci mają w szczególności prawo do wniesienia – w przypadkach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych – żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych.

10. Clovin S.A. zbiera adresy IP w trakcie połączeń internetowych w celach technicznych, związanych z administracją serwerami. Służą one do wykonywania działań statystycznych oraz do lepszej możliwości zarządzania plikami Cookies.

11. Clovin S.A. korzysta z plików Cookies Klientów, czyli małych fragmentów tekstów które są wysyłane do przeglądarek internetowych Klientów oraz które są wysyłane z powrotem przez Klientów przy ponownym korzystaniu z Serwisu Clovin S.A.

12. Pliki Cookies są zbierane wyłącznie w celu zbierania informacji w celu dostosowywania sprzedaży do poszczególnych produktów, indywidualnych potrzeb i preferencji Klientów. Pliki Cookies są przechowywane przez przeglądarkę internetową na dysku twardym Klienta i nie służą bezośrednio gromadzeniu danych osobowych. Oznacza to, że Klient może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej obsługę Cookies, lecz to ograniczy możliwość korzystania z Serwisu Clovin S.A.

13. Serwis Clovin S.A. korzysta z Google Adwords, Google Analytics oraz Facebook, serwisów udostępnionych przez Google Inc. oraz Facebook. Google Adwords, Google Analytics oraz Facebook, używają Cookies, które są małymi fragmentami tekstów zapisanymi na komputerze Klienta w celu umożliwienia przeanalizowania sposobu korzystania przez Klienta z Serwisu Clovin S.A. Informacje generowane przez Cookies na temat korzystania z Serwisu Clovin S.A. (łącznie z adresem IP) będą przekazywane i przechowywane przez Google i Facebook na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google i Facebook będą korzystać z tych informacji w celu oceny korzystania z Serwisu Clovin S.A., i świadczenia usług związanych z ruchem w Serwisie Clovin S.A. i korzystaniem z Internetu. Google i Facebook może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli jest to wymagane prawnie, lub jeżeli osoby trzecie przetwarzają te informacje na zlecenie Google lub Facebook. Google i Facebook nie będzie łączyć adresu IP Klienta z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez Google i Facebook. Klient może zablokować korzystanie z Cookies, wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce internetowej, jednak możesz to ograniczyć korzystanie ze wszystkich funkcji Serwisu Clovin S.A. Klient korzystając z Serwisu Clovin S.A. wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Google lub Facebook w sposób i w celach określonych powyżej.

ZamknijStrona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.